Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Αυτόφωρο για την κεραία της Χ. Τρικούπη 169

Διαβάστε ένα κείμενο που αντιγράφουμε από την τοπική εφημερίδα ΚΗΦΙΣΙΑ
Αυτόφωρο για την κεραία της Χ. Τρικούπη

ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.


Αυτόφωρη διαδικασία ασκήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, εναντίον των ιδιοκτητών του κτιρίου επί της Χ. Τρικούπη 169, στην ταράτσα του οποίου λειτουργεί παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας της VODAFONE. Την κεραία υποτίθεται ότι την είχε κατεβάσει η εταιρεία τον περασμένο Σεπτέμβρη, έπειτα από κινητοποιήσεις των κατοίκων και τελεσίδικες δικαστικές απόφάσεις. Όμως η αποξήλωση ήταν εικονική. Κατέβασαν την κεραία, την είδαν οι κάτοικοι, χάρηκαν και όλα έληξαν εκεί.
Τα μηχανήματα όμως της κεραίας υπήρχαν κανονικά στο ισόγειο του κτιρίου.
Έτσι, σε λίγες μέρες, συνεργείο της VODAFONE ξανασήκωσε την κεραία, καμουφλαρισμένη αυτή τη φορά, σε κολώνα εξαερισμού.
Όμως οι κάτοικοι το υποψιάστηκαν, το κατήγγειλαν στο Σύλλογο Κηφισιά SOS, που είχε ξεκινήσει όλη τη διαδικασία αποξήλωσης και αυτός με τη σειρά του ζήτησε από την ΕΕΤΤ την πιστοποίησή της, ότι η κεραία βρίσκεται σε λειτουργία.
Όντως η Εθνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έστειλε συνεργείο και πιστοποίησε ότι η κεραία λειτουργούσε.
Έτσι ξαναξεκίνησε ο Γολγοθάς για τους κατοίκους και το σύλλογο, από την αρχή.
Καταγγελίες, εισαγγελικές εντολές και σε συνέχεια το αυτόφωρο.
Ένας εκ των ιδιοκτητών του ακινήτου, γιατί πρόκειται για δύο, πατέρα και γιο, οδηγήθηκε στο Τμήμα της Κηφισιάς, το βράδυ της Πέμπτης, το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου ο συνήγορος του κατηγορούμενου ζήτησε αναβολή για να καταθέσει την υπεράσπισή του.
Τη Δευτέρα που επαναπροσδιορίστηκε το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο και έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για το Νοέμβριο.
Ως τότε η παράνομη κεραία παραμένει εν λειτουργία, παρόλες τις καταδικαστικές αποφάσεις και με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να αισθάνονται ακόμη μια φορά ανυπεράσπιστοι.