Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Η κατεδάφιση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κερατσίνι

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου μπήκε μπροστά στην κατεδάφιση παρανόμων κεραιών κινητής τηλεφωνίας


Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου μπήκε μπροστά στην κατεδάφιση παρανόμων κεραιών κινητής τηλεφωνίας
Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια για την απομάκρυνση όλων των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την πόλη.
Έτσι, μπήκε μπροστά σε μια μεγάλη εκστρατεία, στην οποία συναινούν και συμμετέχουν όλες οι Δημοτικές Κινήσεις και πλήθος κόσμου και αγωνίζονται όλοι μαζί με μοναδικό στόχο και σκοπό να μη μείνει παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας σε οποιαδήποτε ταράτσα του Κερατσινίου.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Φώτης Μελάς, αφού σε πρώτη φάση αντιμετώπισε τα τρέχοντα προβλήματα του Δήμου, ευθύς αμέσως έβαλε στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής την κατεδάφιση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Με προσωπική του εντολή ζήτησε από την Πολεοδομία του Δήμου να καταγράψει όλες τις παράνομες κεραίες, ώστε να προβεί ο Δήμος στις απαραίτητες ενέργειες κατεδάφισής τους.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου, σύμφωνα με δηλώσεις του, προχώρησε σε αυτή την απόφαση, επειδή οι παράνομες κεραίες πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στις ταράτσες του Κερατσινίου, απειλώντας σοβαρά την υγεία των κατοίκων. Με συντονισμένες ενέργειες η Δημοτική Αρχή και οι Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και πλήθος κόσμου που συμπαραστέκεται σ’ αυτή την εκστρατεία, πέτυχαν την κατεδάφιση της μιας κεραίας κατόπιν της άλλης.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου δηλώνει ότι παρά την πολυνομία που υπάρχει στο θέμα των κεραιών, παρά το ασαφές και ανεπαρκές νομικό πλαίσιο και παρά τις όποιες αντιδράσεις των εχόντων οικονομικά συμφέροντα (εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ιδιοκτήτες – εκμισθωτές ακινήτων), είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και δε θα σταματήσουν μέχρις ότου κατεδαφίσουν και την τελευταία κεραία στο Κερατσίνι.
Το αποτέλεσμα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας μέχρι στιγμής είναι άκρως ικανοποιητικό. Ήδη, πέντε κεραίες έχουν κατεδαφιστεί, ενώ για την κεραία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Γαλιλαίου και για την οποία η Δημοτική Αρχή είχε βγάλει απόφαση κατεδάφισης στις 06-04-2009, η εταιρεία κατάφερε να πάρει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης από το Διοικητικό Πρωτοδικείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Η Δημοτική Αρχή, όμως, με αποφασιστικότητα και δυναμισμό έκανε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο και πέτυχε την επίσπευση της εκδίκασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών. Έτσι, είναι βέβαιο ότι ακόμα μια κεραία θα κατεδαφιστεί.
Σχετικά, με κάποια δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως τον τελευταίο καιρό, τα οποία αναφέρονται στη στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των παράνομων κεραιών, ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Φώτης Μελάς, επισημαίνει τα εξής:
«Είναι γεγονός ότι σαν Δημοτική Αρχή έχουμε καθήκον και υποχρέωση να προφυλάσσουμε και να προστατεύουμε την υγεία των κατοίκων. Έτσι, πήραμε την απόφαση να κατεδαφίσουμε όλες τις παράνομες κεραίες, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.
Όμως, κάποιοι όψιμοι αγωνιστές προσπαθούν να καρπωθούν πολιτικά από την κατεδάφιση των κεραιών. Αυτό, σε κάθε περίπτωση, είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο, διότι είχαν προθεσμία τεσσάρων ετών, από το 2003 έως το 2006, που ήταν Δημοτική Αρχή, να κατεδαφίσουν τις παράνομες κεραίες. Αντ’ αυτού, με την αδράνεια που επέδειξαν, με την ανοχή και, το χειρότερο, με την αδιαφορία τους, συνέβαλαν ώστε να αυξηθούν δραματικά οι κεραίες στην πόλη μας την τετραετία που διοικούσαν τον Δήμο. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι έρχονται σήμερα και κατηγορούν τη Δημοτική Αρχή ότι προσπαθεί να καπηλευτεί τη λαϊκή πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των κεραιών. Υποτιμούν, όμως, τη νοημοσύνη του κερατσινιώτικου λαού, αφού αυτό για το οποίο κατηγορούν τη Δημοτική μας Αρχή, το πράττουν εκείνοι με απροκάλυπτο τρόπο. Προφανώς, ξεχνούν ότι ο λαός έχει και μνήμη και κρίση.
Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω στο σημείο αυτό είναι ότι η Δημοτική μας Αρχή και κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας μας και σήμερα έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους δημότες. Εφαρμόζουμε ένα σύστημα διοίκησης με γρήγορα αντανακλαστικά και προσπαθούμε να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί. Έτσι, πάντοτε, αντιμετωπίζαμε δυναμικά το πρόβλημα με τις κεραίες. Το ίδιο συνέβη λοιπόν και με την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται επί της οδού Γαληνού και με την κεραία στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Γαλιλαίου και με όλες τις κεραίες που αποξηλώσαμε και θα αποξηλώσουμε στο μέλλον.
Οι διαδικασίες τις οποίες ακολουθούμε είναι ανοιχτές και μέσα τους χωρούν κάθε ιδέα και κάθε πρωτοβουλία. Αυτό μας το αναγνωρίζουν οι δημότες μας κάθε στιγμή.
Χαρακτηριστικά, θα αναφέρω ότι στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήσαμε για να ενημερώσουμε το σώμα αλλά και τους κατοίκους για το θέμα των κεραιών, οι ίδιοι οι κάτοικοι παραδέχθηκαν ότι καμία κεραία δεν είχε απομακρυνθεί την περίοδο 2003 – 2006».
Και ο Δήμαρχος Κερατσινίου καταλήγει:
Καλώ λοιπόν όλους αυτούς τους όψιμους αγωνιστές να συνταχθούν με τη Δημοτική Αρχή και με το λαό του Κερατσινίου, όπως άλλωστε όλες οι Δημοτικές παρατάξεις έχουμε συναποφασίσει. Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί συνολικά με το πρόβλημα.
Κάθε άλλη πράξη τους στοχεύει στο να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Στην πραγματικότητα, όμως, αποδεικνύουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η απομάκρυνση των παράνομων κεραιών, αλλά η προσωπική προβολή τους και η ψηφοθηρία».


Αποφασισμένος ο Φώτης Μελάς ξηλώνει όλες τις παράνομες κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας

Η κατεδάφιση της πρώτης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κερατσίνι είναι γεγονός. Έτσι, μία πρώτη μεγάλη νίκη για την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Κερατσίνι, που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και απειλούν την υγεία των πολιτών, πέτυχε ο Δήμος Κερατσινίου, έπειτα από τις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες του Δημάρχου, Φώτη Μελά, της Πολεοδομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα, γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας υποχρεώθηκε να κατεδαφίσει την κεραία που διατηρούσε επί της οδού Αθανασίου Μιαούλη 19, στην περιοχή της Ανάστασης. Η εταιρεία υπέκυψε στην πίεση που της ασκήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Φώτη Μελά και λίγο πριν την κατεδάφιση της κεραίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου, αναγκάστηκε να την απομακρύνει η ίδια με δικά της μέσα.
Το χρονικό της απομάκρυνσης της κεραίας έχει ως εξής. Ο Δήμος Κερατσινίου με αλλεπάλληλες επιστολές είχε καταστήσει σαφές σε πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ότι έπρεπε να κατεδαφίσουν τις κεραίες που έχουν εγκαταστήσει στο Κερατσίνι.
Οι εταιρείες όμως δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου. Έτσι, ο δήμαρχος Κερατσινίου, Φώτης Μελάς, για να προφυλάξει την υγεία των δημοτών, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να κοινοποιήσουν πρωτόκολλα κατεδάφισης για όσες κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν εγκατασταθεί στο Κερατσίνι και είναι παράνομες. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου έχει υπογράψει μέχρι στιγμής 4 πρωτόκολλα κατεδάφισης παρανόμων κεραιών, τα οποία έχουν ήδη κοινοποιηθείς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και θα εκτελεστούν εντός Μαΐου. Ο Φώτης Μελάς μάλιστα διαμηνύει ότι οι κατεδαφίσεις αυτές είναι μόνο η αρχή και δηλώνει αποφασισμένος να ξηλώσει όλες τις παράνομες κεραίες.
Η πρώτη κεραία που μπήκε στη λίστα των κατεδαφίσεων ήταν αυτή που βρισκόταν επί της οδού Αθανασίου Μιαούλη 18, πίσω από την Ανάσταση. Η κατεδάφιση είχε οριστεί με εντολή εισαγγελέα για τις 6 Μαΐου 2008 στις 10 το πρωί. Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος Κερατσινίου, η Τεχνική Υπηρεσία, η Νομική Υπηρεσία και τα συνεργεία του Δήμου, ήταν καθ’ όλα έτοιμοι για να προχωρήσουν στην κατεδάφιση της κεραίας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η εταιρεία, η οποία σημειωτέον βρέθηκε αντιμέτωπη και με υψηλότατα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν από τον Δήμο Κερατσινίου, αναγκάστηκε εν μία νυκτί (την παραμονή της αποξήλωσης) να κατεδαφίσει από μόνη της την παράνομη κεραία.
Με το γεγονός αυτό ξεκίνησε και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία ο χορός των κατεδαφίσεων που θα ακολουθήσει.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Φώτης Μελάς, σε δηλώσεις του επί του θέματος, επεσήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να παίζει ο καθένας με την υγεία μας σε αυτόν τον τόπο. Σε έναν Δήμο που δίνουμε τιτάνιο αγώνα για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Σε έναν Δήμο που η καθημερινότητα των δημοτών απειλείται από πολλούς κινδύνους».
Ο Φώτης Μελάς δηλώνει αισιόδοξος για το θέμα της απομάκρυνσης των κεραιών και τονίζει ότι «η κεραία που απομακρύνθηκε από την περιοχή της Ανάστασης είναι το πρώτο βήμα. Σύντομα και μέσα από τις συντονισμένες ενέργειες που καταβάλλουμε, θα προχωρήσουμε σε κατεδάφιση όλων των παράνομων κεραιών που βρίσκονται στο Κερατσίνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: